.

Zachte behandelingen

Welkom in de wereld van postpartumbehandelingen. Een wereld die in het Westen nog vrij onbekend is, terwijl er op andere continenten ontzettend veel aandacht en liefde uitgaat naar nieuwe mama's. Treed binnen in een wereld waar je als kraamvrouw wordt verzorgd. Waar je niet alleen zacht voor je kindje, maar juist ook zacht bent voor jezelf. Zodát je nog beter voor je kindje kunt zorgen. Je verdient dit, lieve mama. Hieronder vind je zachte behandelingen die je kunt boeken voor in je kraamtijd. Een zacht moment dat je zowel fysiek als mentaal verzorgt. Ik bied een aantal opties aan, die kunnen worden gecombineerd.


- Postpartum massage:
een zacht moment, helemaal voor jou, in de meest bijzondere periode van je leven. Ik bied een full body ontspanningsmassage van circa 60 minuten met natuurlijke olie, waarbij je even helemaal op jezelf mag focussen en waarbij je alle zorgen, stress en andere zaken die deze periode met zich meebrengt even mag loslaten.

- Jouw geboorteverhaal op papier: Jouw geboorteverhaal is uniek. Wat kan het fijn zijn om jouw verhaal straks nog eens terug te lezen. En het is onderzocht dat het vertellen van jouw verhaal bijdraagt aan jouw helingsproces. Tijdens de postpartumperiode zijn al je herinneringen nog vers. Het uitschrijven van je verhaal kost tijd, en tijd lijkt in de postpartumperiode te vliegen. Ik luister tijdens mijn bezoek naar jouw verhaal. En schrijf het voor je uit, alsof het door jou is geschreven.

- Bengkung-bellybinding: het inbinden van je buik in de kraamperiode is een ritueel dat in verschillende culturen wordt ingezet. Ik heb de bellybinding geleerd van een Balinese postpartumbehandelaar. Volgens de gebruiken op Bali is deze binding een fijne manier om onder andere: je lijf te ondersteunen bij het terug op haar plaats brengen van organen, het ondersteunen van je spieren en het voorkomen van rugpijn. Ook herinnert de binding jou om rechtop te lopen en zitten, het helpt je baarmoeder te krimpen en geeft het je een veilig gevoel.  De stof is van ademend katoen en is maar liefst 17 meter lang. Tijdens de behandeling bind ik jou in en help jou en eventueel je partner om de binding om te doen en geef ik je uitleg over het gebruik. Ik neem de binding mee zodat je tijdens jouw kraamtijd je eigen binding hebt. Wanneer je de binding niet meer nodig hebt mag je hem teruggeven zodat de binding weer schoon en fris naar de volgende mama mag.

- Elke behandeling start met een geleide meditatie waarbij je letterlijk een zachte landing mag maken in je eigen lijf.

- De behandeling vindt idealiter plaats tussen dag 5 en dag 14 na de geboorte. Dit kan afwijken in verband met persoonlijke wensen, ziekte of een keizersnede.

- Ik verzorg alle benodigdheden voor de behandeling.